24/7 support
Gratis verzending
Snel bezorgd
24/7 support
Gratis verzending
Snel bezorgd

Ben jij klaar voor kraamvisite? 10 handige tips & tricks

Je kan het wel van de daken schrééuwen; jullie kindje is geboren! We snappen dat je niet kan wachten om iedereen deze aller-aller-leukste nieuwe wereldburger te showen. Maar hoé gezellig kraamvisite ook is, de eerste paar weken van het leven van een pasgeborene zijn een spannende en veeleisende tijd, voor zowel je baby als voor jou. Je lichaam herstelt zich, de hormonen razen door je lijf en misschien heb je te maken met korte of zelfs slapeloze nachten omdat je mini niet wilt slapen.

Hoewel er geen vaste regels zijn over hoe en wanneer kraamvisite te verwelkomen, zijn hier 10 tips over het omgaan met kraambezoek.

#1

Laten we eerlijk zijn; van goed slapen zal zeker de eerste weken weinig terechtkomen. Plan dus niet teveel bezoek op een dag. Ga voor maximaal één in de ochtend en één in de middag met genoeg tijd om tussendoor bij te slapen. Combineer eventueel twee afspraken van familieleden of vrienden die elkaar kennen. Dat scheelt weer een extra kraambezoek. Zowel jij als je baby hebben veel tijd nodig om te slapen en rusten.

#2

Vraag je bezoek bij binnenkomst altijd om eerst even de handen te wassen, zeker ‘nu’. Voel jij je daar ongemakkelijk bij? Laat het de kraamverzorgende of je partner vragen.

#3

Geef een begin- en eindtijd aan, zodat de kraamvisite weet dat ze niet te lang moeten blijven. Stel bijvoorbeeld voor dat ze van 14.15 tot 15:00 langskomen. Dat voorkomt ongemakkelijke momenten als ze je hints niet oppakken (hoevaak moet je nog gapen?). Heb je er toch even geen zin in visite? Annuleren die hap! Dat begrijpen ze echt wel en voel je nooit schuldig.

#4

Heeft jouw baby nog een broertje of zusje? Zorg dan dat hij/zij de eerste week zo nu en dan onder de pannen is (bij partner of opa en oma), zodat jij je energie kan gebruiken voor jezelf en je het nieuwe familielied. Maar vergeet hem of haar zeker niet te betrekken bij deze mooie tijd. Voor de ontwikkeling van een kind is het belangrijk om hier aandacht voor te hebben.

#5

Probeer het lekker comfortabel te maken voor jezelf, heb je wel eens aan een lichaamskussen gedacht? Zorg ervoor dat je een lekker plekje voor jezelf reserveert op een bank of in bed zodat je lekker kan ontspannen met kindje. Met het lichaamskussen kan je zelf lekker ontspannen maar ook je kindje lekker bij je laten liggen én voeden.

Comfortabel zwangerschapskussen

#6

Zorg dat je in de eerste week alleen mensen uitnodigt die dichtbij jullie staan, zoals ouders, broers en zussen en je beste vriendin. De rest komt later wel. Prioriteiten en grenzen stellen is belangrijk.

#7

Stuur je geboortekaartje wat later. Voor veel mensen is een geboortekaartje in de brievenbus hét teken om een afspraak met jullie te maken. Wil je dit nog even uitstellen? Verstuur het geboortekaartje dan wat later.

#8

Krijg je kraamvisite na de kraamweek? Zorg er dan voor dat je partner, of goede vriend(in) of moeder, in huis is om je te ondersteunen. Hoe graag jij waarschijnlijk ook voor iedereen klaar wilt staan met beschuitjes en perfecte cappuccino’s; dat houd je maar zo lang vol. Zo kan jij je focussen op de visite en je kindje en hoef je je niet druk te maken om andere zaken.

#9

Als je meerdere beschuit met muisjes moet voorbereiden gooi dan een pak muisjes leeg in een schaaltje. Smeer vervolgens ruim boter op een beschuitje. Met de onderkant van een lepel smeer je net iets lekkerder (net als met bolletjes brood). Dip vervolgens het beschuitje in het schaaltje met muisjes. Hallo life hack!

#10

Gebruik de eerste weken om je lekker te laten verwennen door je partner, de kraamverzorgster of je moeder. Je hebt het verdiend! Laat het koken aan hen over of laat, wanneer de portemonnee het toelaat, gezonde en verse kant-en-klare maaltijden thuisbezorgen zoals https://ohmyguts.nl (niet gesponsord).

Neem ook even momentjes om even alleen een blokje om te doen. Doe dit vooral! Het klinkt nu klein maar even alleen rust pakken voelt straks als een groot cadeau. Ben je redelijk hersteld en trek je het om naar een massagesalon te gaan? Een zwangerschap, evenals de bevalling, maar ook de tijd erna is een zware periode, zowel mentaal als fysiek. Een massage bevordert je herstel, vermindert zwelling, stimuleert borstvoeding, vermindert stress en slaapproblemen. Moeten we nog doorgaan? Dat dachten wij ook.

Nu ben jij helemaal klaar voor je kraamvisite. You got this girl!

Liefs,
Litollo.

Ontvang aanbeidingen en nieuwe producten.