24/7 support
Gratis verzending
Snel bezorgd
24/7 support
Gratis verzending
Snel bezorgd

Alles is speelgoed

THINK

Wat gaat mijn buikje nu al hard.

Bij de vorige zwangerschap zag je het ook al vroeg dat ik in verwachting was. Met altijd een platte blokjesbuik verraadde mijn bolletje me al snel. De broeken pasten al snel niet meer. Nu bij de tweede lijkt het met een snelheid van 100km per uur te gaan. De buik is al 2x groter en de opgezette darmen door de hormonen helpen ook niet echt een handje mee 😅

Bij zwangerschap 1 barste ik van het zelfvertrouwen en trots want ‘wauw, ik zag er al zwanger uit’. Waar menig vrouw een hele poos moet wachten op het buikje, merk ik nu dat ik me toch wat onzeker erover voel. Ik ben enorm dankbaar dat ik weer ons kleine wonder mag dragen en zelf voel ik mij enorm vrouwelijk en knap, maar er is mij van de vorige zwangerschap toch iets achter gebleven. Ik kreeg vaak te horen hoe enorm mijn buik was, of er echt geen tweeling in zat en of ik al bijna moest bevallen van mensen die ik nog nooit eerder had ontmoet. Met mijn super slanke taille was er simpelweg geen ruimte dat mijn buik zijwaarts groeide dus the only way was recht vooruit en had ik een puntig buikje, dat zag je dus daardoor sneller. Het deed mij toen helemaal niets omdat ik zo dankbaar en blij was met het geschenk in mijn buik. Daarnaast had ik een overvloed aan zelfvertrouwen dat geen opmerking mij kon raken. Nu bij de tweede zwangerschap is het toch iets wat mij bij is gebleven. Als mensen dat toen al vonden wat zullen ze nu wel niet denken en tegen me zeggen. Wat toen gezegd is had toen geen effect maar nu wel. Het is niet zo dat ik met mezelf in de knoop zit van onzekerheid, maar het is wel een onzekere gedachten geworden door onnodige opmerkingen bij de mooiste gebeurtenis van je leven. Super jammer toch dat mensen dat nodig vinden om te zeggen. Heus niet allemaal uit kwade bedoelingen maar des te meer onnodig om het dan ook te zeggen. We hoeven als Hollanders niet alles te zeggen wat we denken met onze recht voor z’n raap mentaliteit.

Mensen denken niet altijd na voor ze iets zeggen en dat overkomt ons allemaal daar zijn we mens voor. Maar misschien kunnen we allen voor we een opmerking maken onszelf het volgende afvragen:

THINK

– Is it True

– Is it Helpful

– Is it Inspiring

– Is it Necessary

– Is it Kind

Auteur: Rose van Eerd

Ontvang aanbeidingen en nieuwe producten.