24/7 support
Gratis verzending
Snel bezorgd
24/7 support
Gratis verzending
Snel bezorgd

Alles is speeldgoed

Speelgoed kan van alles zijn of helemaal niets

Voordat ik moeder werd had ik al een beeld van hoe ik als moeder wilde zijn. Ik heb echt aan van alles gedacht en overal heb ik moodboardjes van.

Een van de dingen die ik voor ogen had was dat onze kinderen niet alles krijgen wat ze willen en dus dat ik niet teveel speelgoed zou gaan kopen.

In mijn jeugd is mij niets tekort gekomen. Ik had alle basis dingen die een kind nodig heeft. Ik had liefde, eten, onderdak en nichtjes en vriendinnetjes om mee te spelen. Speelgoed was daarentegen iets wat wij niet zoveel hadden dus waren wij enorm creatief met huis-, tuin- en keukenspullen. Ook speelden wij veel buiten; tikkertje, verstoppertje of wat dan ook. Als we maar bezig waren. Ik heb alleen maar herinneringen van plezierig spelen met mijn nichtjes en dat allemaal met heel weinig.

Inmiddels 1 dochtertje van 1 jaar verder en zij vindt het net als elk ander kind (nog) leuk om te spelen met alles. Van speelgoed tot een kartonnen doos, papiertje of een theedoek. Ik heb dan ook nog niet veel speelgoed gekocht sinds haar geboorte omdat ik er nog steeds hetzelfde over denk als voor de zwangerschap. Natuurlijk heeft Fay speelgoed. Voor de ene heeft ze bijna niets in vergelijking met anderen en voor de ander zwemt ze in het speelgoed. Ze heeft immers ook van haar oma’s en opa en van vrienden wel speelgoed gekregen.

Maar hoe dan ook proberen wij er heel bewust mee om te gaan zodat haar verbeeldingskracht geprikkeld wordt en zij creatief is met wat ze heeft. Daarnaast willen we dat ze ook dankbaar omgaat met de spullen die zij wel heeft. Als wij iets kopen proberen we zoveel mogelijk te kijken naar speelgoed waar ze een nieuwe vaardigheid mee kan oefenen en eigen maken. Ze grijpt nog eerder naar een pollepel of bakjes om mee te spelen want dat is natuurlijk anders en dus leuk.

Als ze dan bij een vriendje of vriendinnetje komt kan ze daar weer leuk spelen met het speelgoed wat daar dan is en wordt haar hersentjes weer op een andere manier geprikkeld met ander soort speelgoed.

Auteur: Rose van Eerd

Ontvang aanbeidingen en nieuwe producten.